Vi ønsker våre medlemmer velkommen til å delta med verker på Ås kunstforening sin årlige medlemsutstilling. Vi håper på stor deltagelse med mange fine arbeider.

Odd Vangen ble valgt til styreleder for Ås kulturråd. Nå skal den erfarne organisasjonsmannen lede arbeidet med å samle kulturorganisasjonene i Ås slik at kommunen får et styrket og attraktivt kulturtilbud innen hele kulturfeltet.

Øyvind Ødegård bor i Ås, men er født på Røros. Han er en ivrig maler og er medlem av «Gamleveien Maleselskap» i Ås.

I forbindelse med åpningen av nye Åsgård skole inviterer kunstkonsulent Marius Wang i samarbeid med Ås Kunstforening til presentasjon av utsmykningsprosjektet på skolen. Wang er også styremedlem i Ås kunstforening.

Jorunn Orset maler for det meste natur, og har i mange år fokusert på ulike stemninger som vær og vind skaper i fjellet. Jorunn Orset maler for det meste bilder i akryl, ofte med motiver fra naturen på Vestlandet. Denne gangen er det et nærblikk på stemningen og livet på bakken, og en studie av farger og lys en sen sommerkveld....

Karin Helen Lorentzen arbeider mest innenfor klassisk figurativ billedkunst med motiver som landskap, portrett, akt og stilleben i oljemaling. Hun jobber også mye med landskaper i akvarell.

I 2023 utlyste Ås kunstforening et Open Call der vi inviterte profesjonelle kunstnere over hele landet til å søke om utstillingsplass hos foreningen. Det kom inn 58 søknader. Juryen valgte foreløpig ut 8 kunstnere og ett kunstnerkollektiv til å stille i løpet av 2024 og 2025.

Ås kunstforening, Pilares Eiendom og kunstnerne Ann Kristin Aas og Ellen K. Solberg har slått seg sammen for å bidra i utviklingen av en skulptursti i tilknytning til utviklingsområdet ved Langbakken i Ås.

I 2021 ble ti kunstforeninger i Norge valgt ut til å delta i NåDa2-prosjektet til Norske Kunstforeninger. Kunstforeningene hadde ansvar for gjennomføringen lokalt og måtte selv utvikle sine individuelle prosjekter med valg av kulturminne og kunstnere. Ås kunstforening valgte Ås sitt fremste kulturminne: Nøstvetkulturen og tre flotte kunstnere.

Vilde Eskedal

20.02.2024

I 2023 utlyste Ås kunstforening et Open Call der vi inviterte profesjonelle kunstnere over hele landet til å søke om utstillingsplass hos foreningen. Det kom inn 58 søknader. Juryen valgte foreløpig ut 8 kunstnere og ett kunstnerkollektiv til å stille i løpet av 2024 og 2025.

Ås kunstforening inviterer til kunstforedrag med kurator, kunsthistoriker og forfatter Arnt Fredheim. 29. februar tar forfatteren oss med på en kunsthistorisk reise gjennom årtusenene og gjennom forskjellige deler av kunst og litteraturhistorien.

Ruth Sissel Foss er månedens kunstner i februar. Hun er opprinnelig utdannet motedesigner og produktutvikler fra München, men har også utdanning som faglærer i formgivingsfag og har undervist både i søm, mote og tegning ved flere videregående skoler.

Betrakteren får egne assosiasjoner i møte med maleriene. Denne tvetydigheten i verkene er noe Ellen streber etter og er bevisst gjennom hele arbeidsprosessen.

Ida Lerstad arbeider med flere uttrykk, som maleri, tegning, collage, tekst og lyd. Hun jobber i serier, og ofte med store formater. Fargene og materialene er bevisst valgt ut for å uttrykke et ekspressivt formspråk.

Irene M. Olaussen er oppvokst og bor på Ås. Hun er psykolog og jobber til daglig som leder innen feltet barn og unge. Irene har drevet med kunst de siste fire årene, og er elev ved Finsrud-akademiet.

Bjørg Mary Aasen er oppvokst i Ringsaker. Hun startet sin kunstneriske utdannelse i tegning og maling etter at hun flyttet til Hamar. I Oslo tok hun fem års utdannelse ved Den nye maleskole og Oslo male og tegneskole. Bjørg Mary har studert og malt ikoner i mange år. Hun er antatt på Sørlandsutstillingen, Landsdelutstilling, Galleri Charleston West...

Hver måned tilbyr Ås kunstforening sine medlemmer mulighet til å stille ut egne kunstverk i vinduet til Optiker Ø Krogh i Ås.