Hver måned tilbyr Ås kunstforening sine medlemmer mulighet 
til å stille ut egenproduserte kunstverk i Ås sentrum. 24. oktober 2017 fikk Eva Dølvik æren av å bli den første Månedens kunstner. 

MÅNEDENS KUNSTNER

Karen Patricia Lea har lenge fokusert på motiver som ser ut til å stoppe tiden i et tilfeldig øyeblikk, både som enkeltstående og mer komplekse komposisjoner der motivene blir satt sammen og bygd opp i forskjellige lag.

Øyvind Ødegård bor i Ås, men er født på Røros. Han er en ivrig maler og er medlem av «Gamleveien Maleselskap» i Ås.

Jorunn Orset maler for det meste natur, og har i mange år fokusert på ulike stemninger som vær og vind skaper i fjellet. Jorunn Orset maler for det meste bilder i akryl, ofte med motiver fra naturen på Vestlandet. Denne gangen er det et nærblikk på stemningen og livet på bakken, og en studie av farger og lys en sen sommerkveld....

Karin Helen Lorentzen arbeider mest innenfor klassisk figurativ billedkunst med motiver som landskap, portrett, akt og stilleben i oljemaling. Hun jobber også mye med landskaper i akvarell.

Ruth Sissel Foss er månedens kunstner i februar. Hun er opprinnelig utdannet motedesigner og produktutvikler fra München, men har også utdanning som faglærer i formgivingsfag og har undervist både i søm, mote og tegning ved flere videregående skoler.

Betrakteren får egne assosiasjoner i møte med maleriene. Denne tvetydigheten i verkene er noe Ellen streber etter og er bevisst gjennom hele arbeidsprosessen.

Ida Lerstad arbeider med flere uttrykk, som maleri, tegning, collage, tekst og lyd. Hun jobber i serier, og ofte med store formater. Fargene og materialene er bevisst valgt ut for å uttrykke et ekspressivt formspråk.

Irene M. Olaussen er oppvokst og bor på Ås. Hun er psykolog og jobber til daglig som leder innen feltet barn og unge. Irene har drevet med kunst de siste fire årene, og er elev ved Finsrud-akademiet.

Bjørg Mary Aasen er oppvokst i Ringsaker. Hun startet sin kunstneriske utdannelse i tegning og maling etter at hun flyttet til Hamar. I Oslo tok hun fem års utdannelse ved Den nye maleskole og Oslo male og tegneskole. Bjørg Mary har studert og malt ikoner i mange år. Hun er antatt på Sørlandsutstillingen, Landsdelutstilling, Galleri Charleston West...

Sveinung Skjold er professor emeritus ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU. Han har i mange år hatt stor glede av medlemskapet i den lokale maleklubben, Gamleveien Maleselskab, som skaper et trivelig kunstnermiljø med ukentlige sammenkomster, reiser, malekurs og medlemsutstillinger. Han var også aktiv i utstillingskomitéen i Ås Kunstforening...

Berit Frydenlund omtaler seg som en glad amatør og har hatt stor glede av å male og tegne i over 40 år. Hun liker å bruke mange forskjellige metoder – blyant, kull, pastell, akvarell, olje og akryl. Hun liker å male alle typer motiver, og ofte er det fargene og lyset som styrer.

Bente Klemetsrud maler med akryl på lerret. Hun maler ofte intuitivt, men tar ofte litt dreining mot noe figurativt også. Hun liker å se hvordan bildene utvikler seg mens hun maler. — Det er jo ikke alltid det blir det du først hadde tenkt, legger hun til.

Amar Aziz ble født i Lahore, Pakistan, i 1951. Etter bachelorutdannelse i arkitektur fra National College of Arts, Lahore, jobbet han som arkitekt hos faren i fem år. I 1975 flyttet han til Norge og tok en bachelorgrad som både interiørarkitekt og grafisk designer fra SHKS, National Academy of Arts and Craft Industry i Oslo.

Jorunn Orset maler for det meste natur, og har i mange år fokusert på ulike stemninger som vær og vind skaper i fjellet. Jorunn har vokst opp på Nordmøre, og har alltid vært fascinert av kraften og råskapen i værskifter og hvordan dette påvirker mennesket i det store bildet.

Elin Jordbru har alltid elsket å tegne og male, og har deltatt på diverse utstillinger siden 2011. Siden 2017 har hun vært en del av kunstnerfellesskapet Atelier Norderås.

Eigil Eliassen er et av våre nye medlemmer, og han er også nylig blitt en del av kunstnerfellesskapet på Atelier Norderås. Eigil arbeider med foto og mixed media.

Vera Krogh har vært leder i Ås kunstforening i flere år. Det var hun som grunnla Månedens kunstner, der medlemmer kan stille ut et bilde i vinduet i optikerforretningen i Ås sentrum.

Erik Waagaard er månedens kunstner i november. Han er utdannet cand.real. med hovedfag i astrofysikk. Han begynte å male da pensjonisttiden nærmet seg, og han har i flere år vært aktiv i Gamleveien Maleselskab, hvor han for tiden er formann.

Ruth Sissel Foss er månedens kunstner i oktober. Hun er opprinnelig utdannet motedesigner og produktutvikler fra München, men har også utdanning som faglærer i formgivingsfag og har undervist både i søm, mote og tegning ved flere videregående skoler.

Jeg blir inspirert av å se kunst, både de store klassikernes verk, men også arbeidene til malekollegene i GMS og ellers i lokalmiljøet.
– Jeg elsker å tegne, fra barn til gamle, fra dyr til kjøretøy, sier Kerstin Skar som er innehaver av Atelieret Garasjen.

Felicia Ravna er månedens kunstner i juli, og bildet hun stiller ut hos Optiker Ø Krogh i Ås har tittelen «Et stjålet liv». Maleriet er 100×100 cm, og teknikken er akryl og olje på lerret.

«Motiver og inspirasjon henter jeg fra mitt indre univers som igjen er et bilde fra naturen og mangfoldet med alle kontraster fra mikro til makro.
Betrakteren får egne assosiasjoner i møte med maleriene. Denne tvetydigheten i verkene er noe Ellen streber etter og er bevisst gjennom hele arbeidsprosessen.

Katarina Huser er månedens kunstner i april. Katarina arbeider med maleri, grafikk og tegning. Hennes billedunivers består av ekspresjonistiske, abstrakte malerier og mer figurative tegninger.

Rita Børtveit er månedens kunstner i mars. Rita jobber innenfor ulike teknikker som tegning (kull), grafikk (monotypi, radering) og noe skulptur (gips, acrylic one).

Anette Alexandra Dey er månedens kunstner i februar. Anette jobber aktivt med bilde og tekst som kommunikasjonsrådgiver i Oslo kommune. På fritiden maler hun med teknikkene akryl og mixed media.

Wenche Haug er månedens kunstner i januar. Første del av måneden stiller hun ut fotoet «Høst i parken», et foto fra NMBU-parken, hos Optiker Ø Krogh i Ås. Siste del av måneden stiller hun ut «Tankefull», en dobbelteksponering, altså to bilder på hverandre.