Månedens kunstner i juli 2024

08.07.2024

Av Birger Eikenes

Karen Patricia Lea. Foto: Privat
Karen Patricia Lea. Foto: Privat

Karen Patricia Lea 

Karen Patricia Lea har lenge fokusert på motiver som ser ut til å stoppe tiden i et tilfeldig øyeblikk, både som enkeltstående og mer komplekse komposisjoner der motivene blir satt sammen og bygd opp i forskjellige lag. 

Ut fra disse tvetydige og nesten drømmeaktige øyeblikkene inviterer hun betrakteren til å skape sine egne tolkinger basert på egne erfaringer, i stedet for å fokusere på én bestemt intensjon. Inspirasjonen er mennesker, urban arkitektur, tid og lek med ordenes tvetydige meninger.

Med en tverrfaglig bakgrunn som omfatter bl.a. utdanning ved Einar Granum Kunstfagskole og Strykejernet kunstskole, i tillegg til ett år med grafisk design studier og en mastergrad i kunsthistorie, har Karen Patricia fått prøve ut mange forskjellige uttrykk og materialer – opprinnelig lå hovedvekten på akrylmaleri og mixed media, men fokuset har etter hvert flyttet seg over til korsstingsbroderi. 

Dette fungerer nesten som en forlengelse av maleriet: det er mer tidkrevende og i mindre format, noe som gir bildene en annen følelse av intimitet og stillstand.

Karen Patricia er født og oppvokst på Ås, hvor hun fremdeles bor og arbeider i sitt hjemmeatelier. 

"this version of me" og "see for yourself"   

Bildene Karen Patricia Lea stiller ut hos Optiker Ø Krogh i Ås har hun kalt «this version of me» og «see for yourself». Kunstverkene er korsstingsbroderier på aida (med ramme er de 30 x 30 cm). 

"this version of me" av Karen Patricia Lea
"this version of me" av Karen Patricia Lea
"see for yourself"av Karen Patricia Lea
"see for yourself"av Karen Patricia Lea