Månedens kunstner september 2019

05.09.2019

Av Birger Eikenes

Kristin Stuestøl
Kristin Stuestøl

Kristin Stuestøl

Kristin Stuestøl bor tiden bor i Oslo, men er en del av gjengen på Atelier Norderås. Her deler hun en grenseløs kjærlighet til kunst og vi inspirerer, kritiserer og oppmuntrer hverandre.

– Kunstfaglig har jeg lang fartstid. Jeg tok en bachelor i billedkunst ved California College of Arts i 1984 og gikk på Kunstakademiet i Oslo i 1988/89. 

Kristin har deltatt på Østlandsutstillingen og Novemberutstillingen i Drammen flere ganger, deltatt på flere gruppeutstillinger og hadde separatutstilling i Drammen museum i 2000 (hvor hun forøvrig ble innkjøpt av Drammen museums faste samlinger). 

Så sent som i 2017 stilte hun ut i Ås Kunstforening.

Stuestøl forteller at hun alltid jobber i serier – både figurativt, nonfigurativt og symbolsk. Hun sier at hun har et innbitt ønske om å gi menneskene håp og å få oss til å se det vakre rundt oss. 

– Og det kan jeg ikke få til uten kontraster og noe uvakkert ulmende. At kjærlighet er det vi trenger mest av alt for å redde fremtiden vår, har mange kloke mennesker sagt før meg: Jesus, The Beatles, Burt Bacharach, Emanuel Levinas og mange flere, avslutter Stuestøl.

Duskregn

Bildet som Kristin Stuestøl stiller ut hos Optiker Ø Krogh i Ås har tittelen «Duskregn» (88 x 110 cm)

Duskregn av Kristin Stuestøl
Duskregn av Kristin Stuestøl