Månedens kunstner juni 2018

20.06.2018

Av Per Henrik Strand

Amar Aziz
Amar Aziz

Amar Aziz

Amar Aziz er født i Lahore, Pakistan i 1951, flyttet til Norge i 1975 og bor nå i Drøbak. Han har bachelorgrader i både arkitektur, interiørarkitektur og grafisk design. 

Så sent som i 2010 tok han bachelorgrad i PPU – praktisk-pedagogisk utdanning i formgiving, kunst og håndverk – ved høgskolen i Oslo. Han har malt mye «tradisjonell» figurativ kunst, men ble ikke helt fornøyd. Etterhvert har han utviklet sine kubiske former til dekorativ kunst hvor farger er et hovedvirkemiddel.


Aziz er veldig opptatt av lys, skygge og dimensjoner. For å få riktige former bruker han datapeogram til å tegne rene linjer, hvor nøyaktighet er veldig viktig. Han kombinerer sine erfaringer fra design av emballasje, grafisk design og arkitektur i sin kunst. Bildene trykkes på plater av børstet aluminium, hvor lys og skygge trer godt fram og kommer til sin rett: Glans, dekorativ effekt og fargespill innen mørke og lyse partier. Han lager forøvrig alltid kvadratiske bilder.


– I april i år stilte jeg ut mitt arbeid i «Art Nordic 2018» i København og her fikk jeg svært mye positiv respons fra mange kunstnere, gallerister og publikum både fra Skandinavia og andre land, sier Aziz. 

Etter utstillingen har jeg fått invitasjoner fra flere forskjellige kunstgallerier til å stille ut min kunst arbeid i mange forskjellige land.

– Jeg er i startfasen med min kunstform. Men trykk på forskjellige materialer og formater koster penger. Det er begrenset hva jeg har økonomi til og håper derfor at kunstsalg og eventuelt økonomisk støtte, skal gi nye muligheter i fremtiden, avslutter Aziz.

Amar Aziz skal ha utstilling i Drøbak Kunstnerforum fra lørdag 1. september.

Yellow Fields

Bildet som Amar Aziz: stiller ut hos Optiker Ø Krogh i Ås har tittelen Yellow Fields. 

«Yellow Fields» av Amar Aziz
«Yellow Fields» av Amar Aziz