Månedens kunstner mai 2023

01.05.2023

Av Birger Eikenes

 Bente Klemetsrud
Bente Klemetsrud

Bente Klemetsrud

Bente Klemetsrud maler med akryl på lerret. Hun maler ofte intuitivt, men tar ofte litt dreining mot noe figurativt også. Hun liker å se hvordan bildene utvikler seg mens hun maler. — Det er jo ikke alltid det blir det du først hadde tenkt, legger hun til.

Hun liker struktur og bevegelse i malingen som oppstår, lag på lag og ved bruk av forskjellig «verktøy» som kluter, papir, sparkel, fluesmekker og striesekker. Det ligger som oftest flere bilder under det endelige resultatet, da kommer det mange fine farger frem. Hun liker også å utfolde meg på store lerreter, synes det gir mer kraft i bildene.

Hun har gått på forskjellige malekurs siste 15 årene: Reidar Finsrud, Dang van Ty, Henriette Sonne, Uldum Høgskole i Danmark og Nydalen Kunstskole. Hun har siden tidlig i voksenlivet vært kreativ og utfoldet seg i å kunne skape. Hun er utdannet bokbinder, drev eget verksted i 15 år og hadde mange faste oppdrag, men laget også egne produkter for salg. For 14-15 år siden skulle hun hjelpe noen å komme i gang med maling, men oppdaget at hun ble fanget av det selv, at det var morsomt. Det har gitt henne mye glede og inspirasjon å male. Det å gå på utstillinger blir for henne ofte en studie i hvordan andre har fått til den fargen eller den strukturen.

Blå strek  

Bildet som stilles ut hos Optiker Ø Krogh i Ås har tittelen «Blå strek». Det er utført i akryl på lerret og måler 90×90 cm.

I «Blå strek» er Bente Klemetsrud blitt inspirert av mine barnebarn, – Det er fantastisk å se de enkle men uttrykksfulle strekene som fire-, femåringer ofte har.

Og jeg hadde kjøpt meg en ny oransje farge som jeg syntes var veldig sterk og fin. Fargene i dette bildet er litt ulikt meg, men allikevel noe jeg likte godt.

Blå strek av Bente Klemetsrud
Blå strek av Bente Klemetsrud