Månedens kunstner desember 2023

02.12.2023
Ida Lerstad
Ida Lerstad

Ida Lerstad

Ida Lerstad arbeider med flere uttrykk, som maleri, tegning, collage, tekst og lyd. Hun jobber i serier, og ofte med store formater. Fargene og materialene er bevisst valgt ut for å uttrykke et ekspressivt formspråk. 

Ida sier selv at dramaturgien endrer seg når hun skalerer ned fra store malerier og ned i en liten bok. Hun er interessert i symbolikk, teorier om drømmer og menneskers kapasitet som ligger latent i det ubevisste, og gjennom kommunikasjon med dette aspektet finner hun inspirasjon.


Om sin kunstneriske ambisjon forteller hun følgende: 

- Jeg er interessert i samspillet mellom materiale og kropp, og utforsker hvordan linjer aktiverer og deaktiverer hverandre. For meg er kunsten en tilgang til det psykologiske aspektet. Gjennom egen kunst ønsker jeg å utfordre betrakteren til å åpne opp for egne mønstre og historier. Jeg holder workshops og grupper der vi bruker kunsten til å utforske ulike temaer som er aktuelle i menneskers liv. 

Ida fullførte sin kunstutdanning ved Bærum Kunstfagskole (DTK) i 2021.

Patterns

Kunstverket Ida Lerstad stiller ut hos Optiker Ø Krogh i Ås har tittelen «Patterns». Bildet er en tegning med blekk og dyppepenn på papir (100 x 70 cm). Her er hver sirkel laget av én sammenhengende strek. 

«Patterns» av Ida Lerstad
«Patterns» av Ida Lerstad