Vakker åpning av dobbeltutstillingen

07.05.2023

Det ble en svært vakker åpningen av dobbeltutstillingen med billedkunstnerne Britt Knoff og Kirsten Wiik. Multikunstneren Morten Gran fra Ås satte gode følelser i sving med urfremføringen av sin saksofon-komposisjon skapt spesielt til Ås kunstforening.

Av Knut Werner Lindeberg Alsén

Som del av åpningen tok Britt Knoff Ås Kirsten Wiik publikum med inn hvert sitt kunstneriske univers. Britt Knoff fortalte om en vandring i ulike verker som fremstiller samspillet mellom natur, gjenbruk og monokrome fargevalg. 

Om utstillingen
Utstillingen VITA NOVA, som betyr nytt liv, ønsker hun å ta de besøkende med inn i hennes kreative prosess og kunstneriske tankegang, og viser på utstillingen prosessen fra idé til ferdige kunstverk. Den røde tråden og veiviseren er hennes håndlagete kunst-bøker.

Gjennom såkalt «Art remake» utforsker Kirsten Wiik den legendariske saksofonisten Clarence Clemons. Under utstillingstittelen "Særpreg med saksofon"utforsker Kirsten Wiik den legendariske, og høyt elskede saksofonisten Clarence Clemons (1942-2011), som er mest kjent fra samarbeidet med E Street Band og Bruce Springsteen. 

Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén
Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén
Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén
Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén
Flott presentasjon fra kunstforeningen, og informativ og engasjerende innlegg fra Kirsten Wiik og Britt Knoff. 
Flott åpning!

Kommentar fra publikummer

VELKOMMEN TIL KUNSTSAMTALE

I forbindelse med utstillingen til billedkunstner Britt Knoff og Kirsten Wiik skal vi bli litt bedre kjent med de begge og deres refleksjoner om arbeid med kunst.

Under samtalen skal Britt Knoff ta oss med inn i hennes kunstnerisk univers, hvor hun skaper kunst i samspillet mellom natur, gjenbruk og monokrome fargevalg. 

BILDER FRA ÅPNINGEN

Fra kalenderen
OPEN CALL