Månedens kunstner mai 2022

04.05.2022

Av Birger Eikenes

Betrakteren får egne assosiasjoner i møte med maleriene. Denne tvetydigheten i verkene er noe Ellen streber etter og er bevisst gjennom hele arbeidsprosessen.

Ellen Eikenes   

Ellen Eikenes er månedens kunstner i mai. Hun inspireres av opplevelser i livet; av naturen, av møter med mennesker, av musikken, av sjølivet og andre kunstneriske inspirasjoner. 

I Ellens malerier møter figurative elementer abstrakte former og mønstre som veves sammen til en helhet. Malerienes tematikk, uttrykk og motiv peker mot hendelser som vi kjenner oss igjen i. Og mange av hennes verk har en åpenhet som innebærer utallige tolkningsmuligheter. 

Å male er hennes store pasjon. Det starter med en idé og en skisse før selve skapelsesprosessen på lerretet starter. Spesielt i starten arbeider hun sterkt intuitivt med former, farger og linjer. Formene veksles mellom organiske og stramme. Arbeidet videre foregår med bevisste og intuitive valg. Målet er å utvikle maleriet slik at farge og form klinger sammen og linjer skaper en helhet i komposisjonen. Målet er også å skape en stemning ut fra et tema eller en idé.

Ellen veksler i sitt kunstneriske virke mellom å male og å holde malekurs. Hun holder av og til kurs på sitt atelier. Høsten 2020 var stedet for kurs Rømskog Spa&Resort. Og siden 2003 har hun tatt med malegrupper til det lille hotellet Finca el Cerrillo i fjellsiden nord for Malaga og Nerja i Spania.

Ellen arbeider med malerier i akryl, og med grafikk; fortrinnsvis serigrafi/silketrykk.

The Secrets of the Ocean 

Maleriet Ellen Eikenes stiller ut hos Optiker Ø Krogh i Ås, har tittelen «The Secrets of the Ocean». 

Bildet er 100×80 cm og teknikken er akryl på lerret.


The Secrets of the Ocean. Av Ellen Eikenes
The Secrets of the Ocean. Av Ellen Eikenes