Månedens kunstner juni 2022

03.06.2022

Av Birger Eikenes

«Motiver og inspirasjon henter jeg fra mitt indre univers som igjen er et bilde fra naturen og mangfoldet med alle kontraster fra mikro til makro. 

Berit Elisebeth Sviland  

Berit Elisebeth Sviland er månedens kunstner i juni. Bildet som stilles ut hos Optiker Ø Krogh i Ås, har tittelen «Alpefioluniverset». Teknikken er olje og tørrpastell på velourpapir, og formatet er 60×80 cm.

Berit Elisebeth er født 1961 og vokste opp i Rogaland. Nåværende bosted er Nordre Frogn. Hun er utdannet grafisk formgiver og har lang fartstid i reklamebransjen. Dessuten har hun fagbrev som kokk.

I dag fortsetter hun sin kunstneriske utvikling på Finsrudakademiet hvor hun har vært siden 2013. Hun har deltatt på fellesutstillinger i Rogaland og Drøbak og har også hatt en separatutstilling i Frogn i 2019.

Berit Elisebeth sitt univers er som musikk; linjene danser og fargene synger. Hun sier at leken og gleden ved å skape er det som driver henne. Alvoret med alle sine regler er ikke en del av hennes skaperverk. Hun har alltid vært utålmodig og søkende, og sier hun er tro mot håndverket og er søkende både i motivvalg og teknikker.

Alpefioluniverset 

Bildet Berit Elisebeth Sviland stiller ut hos Optiker Ø Krogh i Ås, har tittelen «Alpefioluniverset».  Teknikken er olje og tørrpastell på velourpapir, og formatet er 60×80 cm.

De siste tre årene har hun i tillegg til bilder også produsert en del bruksgjenstander av mosaikk. 

Berit skjærer, fuger og lodder klart og farget glass og sier at dette er både givende og morsomt og er noe hun har planer om å utvikle mer etter hvert.

Alpefioluniverset. Av Berit Elisebeth Sviland
Alpefioluniverset. Av Berit Elisebeth Sviland