Botticelli, Florence and the Medici

04.05.2022

Mai 2022: Endelig er Kunst på kino-konseptet tilbake på kinoen i Ås, og det gjeninnvies med en vårvisning i den italienske renessansens navn!

Av Knut Werner Lindeberg Alsén

Endelig er Kunst på kino-konseptet tilbake på kinoen i Ås, og det gjeninnvies med en vårvisning i den italienske renessansens navn!

Fra Salvador Dali til Andy Warhol, David LaChapelle til Jeff Koons og Lady Gaga – ingen er immun mot den evige fascinasjonen for Botticelli og hans kunst.

Skjønnhet, kreativitet og geni. 
Den italienske renessansen blomstret i Firenze under Medici-familiens styre og Lorenzo de' Medici blir ofte kalt «den største beskytter av litteratur og kunst noensinne» og bærer tilnavnet «Den prektige».

I butikkene og de statlige bygningene var det mye skjønnhet som levde side om side med de mørke sidene av byen; maktkamp, intriger og brutal vold var en daglig kontrast i byen som er kjent for sin skjønnhet. 

Sandro Botticelli (1445-1510) var den kunstneren som klarte å fange byens sjel og denne kontrasten i sine kunstverk. Her gjenopplever vi Firenze gjennom sine kunstsjapper gjennom Botticellis liv, samarbeid, utfordringer og suksesser. 

Botticelli var beskyttet under Medici-familiens vinger og anså seg selv som en oppfinner av ekte skjønnhet og uttrykte dette i verk som Venus Fødsel og Våren.


DAG & TID

Onsdag 4. mai 2022
19.00 - 20.00 (Åpen Kinobar)
20.00 - 22.00 (Filmvisning)


Botticelli var beskyttet under Medici-familiens vinger og anså seg selv som en oppfinner av ekte skjønnhet og uttrykte dette i verk som Venus Fødsel og Våren.

KUNST PÅ KINO

Kunst på kino er et visningskonsept i samarbeid med Ås kunstforening. Visningen vil ha åpen kinobar, derfor er det 18 års aldersgrense for å delta på arrangementet.